Ege Üniversitesinde sigara ile topyekûn mücadele ediliyor. Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü ile Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları tarafından sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara yönelik tedavi hizmeti sunuluyor.
Tütün ve tütüne bağlı ürünlerin zararları saymakla bitmiyor. Kullanımı dünyada her yıl en az 8 milyon kişinin canına mal oluyor. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla tütünün zararlarına karşı farkındalığın artırılması, sigara içenlerin bağımlılıktan kurtulması hedefleniyor. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlatılan ‘Dumansız Hava Sahası’ uygulaması kampüs genelinde başarı ile devam ediyor. Ege Üniversitesinde, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesine yönelik pek çok sosyal sorumluluk projesi sürdürülürken, aynı zamanda sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara yönelik tıbbi sağlık hizmeti veriliyor.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nün, toplumun her kesiminde bilinçlenme ve farkındalık oluşturmasını dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının pek çok olumsuz sonucu da beraberinde getirdiğine ifade etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye’de sigara içme oranlarını azaltmak için yürütülen çalışmaların sürdürüldüğünü, sorunun hem insan sağlığına, hem çevreye, hem de ekonomilere zarar veren çok yönlü global bir sorun olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi olarak; her yıl milyonlarca insanın tütün kullanımına bağlı sebeplerden hayatını kaybetmesine neden olan, birey ve toplum sağlığını tehdit eden tütün bağımlılığı alanında tedavi desteği sunmaya, nitelikli araştırmalara ve farkındalık çalışmaları yürütmeye devam edeceklerini söyledi.